Pracownia Finlandystyki

Suomalaisen kirjallisuuden ABC: tutkimus, kääntäminen ja opetus ulkomaisissa yliopistoissa (julkaisu)

Yksikkömme järjesti keväällä 2016 Suomen kielen ja kulttuurin opettajien aluekokouksen, konferenssin nimeltään Suomalainen kirjallisuus: tutkimus, kääntäminen, opetus. Paikalle tuli Suomen kielen ja kulttuurin opettajia ja tutkijoita Puolan, Tšekin, Slovakian, Latvian, Liettuan ja Viron yliopistoista sekä lisäksi Opetushallituksen henkilökuntaa Suomesta.

Konferenssin puhujat kirjoittivat esityksistään artikkelikokoelman, joka julkaistiin keväällä 2017. Kokoelman ovat toimittaneet kirjallisuuden professorimme Mika Hallila sekä kirjallisuuden luennoitsija ja opettajamme tohtori Łukasz Sommer. Suomalaisen kirjallisuuden ABC: tutkimus, kääntäminen ja opetus ulkomaisissa yliopistoissa sisältää 14 artikkelia suomalaisesta kirjallisuudesta osana ulkomaisten yliopistojen Suomen kielen ja kulttuurin oppialaa. Opetushallitus on tukenut teoksen julkaisemista taloudellisesti.

Artikkelit pääsee lukemaan tästä linkistä. Antoisia lukuhetkiä!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *